Wat hebben de Ketnetband, Niels Destadsbader en Noordkaap gemeen?

Buiten dat deze 3 vaak in het Nederlands zingen kwamen ze ook allemaal hun show-voorbereidingen bij ST events doen. En daar zijn we maar wat fier op!

Het voorjaar was al een drukte van jewelste.
De mooie zomer van vorig jaar doet iedereen duidelijk dromen van een fijne festivalzomer en daar horen uiteraard goede voorbereidingen bij.

Voorbereidingen die starten met een goed plan.

Veel bands stellen elk jaar een volledig nieuwe set samen of steken grote hits in een nieuw jasje, maar dat doe je al lang voordat je in de repetitieruimte aankomt uiteraard.

 

Een optreden is niet gewoon ‘een paar nummertjes achter elkaar spelen’. Er zit vaak een idee achter, een rode draad, een verhaal. Het bouwt op, valt even terug stil en werkt daarna verder naar een climax op het einde. Als het even kan met nog wat confetti of vuurwerk alstublieft dankuwel.
Hoe de bands hieraan werken is heel uiteenlopend.
Je hebt de bands die alles samen willen beslissen, maar die geraken vaak moeilijk vooruit. (je weet wel, teveel kapiteins op één schip).
Je hebt ook bands die het vertrouwen geven aan 1 persoon, de Music Director oftewel MD in het kort.
Deze stelt, vaak in samenspraak met de zanger(es), de setlist samen, zorgt voor partijen en opnames, en leidt de repetitie in goede banen.
De ene MD pakt dit al wat gestructureerder aan dan de andere… 😉

 

Een optreden is niet gewoon ‘een paar nummertjes achter elkaar spelen’. Er zit vaak een idee achter, een rode draad, een verhaal.

Hoe gaat het dan concreet?

Om de bands in de titel even als voorbeeld te nemen: bij de Ketnetband en Niels loopt dit allemaal zeer gestructureerd.
Vaak is er veel werk te doen op weinig tijd en werken de muzikanten zeer hard om alles af te krijgen.
Bij Niels is de MD de welbekende Miguel Wiels, streng maar rechtvaardig.
Bij Miguel, wij noemen hem Micky, loopt alles heel afgemeten en duidelijk.
Zij hebben hier ook een set in de mengtafel speciaal voor hen gemaakt die ik elke keer opnieuw kan laden zodat ze snel kunnen starten als ze toekomen en dus veel werk kunnen verzetten.

via GIPHY

 

Bij de Ketnetband worden alle voorbereidingen gedaan door Jan Decombele, klant vanaf het eerste uur in onze repetitieruimtes.
De Ketnetband stelt elk jaar opnieuw een hele nieuwe setlist samen met een rode draad.
Deze moet met verschillende frontzangers(essen) worden geoefend wat maakt dat hun repetities ook zeer afgelijnd zijn en er duidelijke afspraken worden gemaakt wie wanneer moet komen repeteren.
Bij hen is het niet enkel de muziek die belangrijk is, maar ook alle bindteksten worden tijdens de repetities afgesproken en herhaald tot het er bij iedereen inzit als een 2de natuur.

 

Noordkaap, onze derde band uit de titel pakt het anders aan. Niet dat zij niet gestructureerd werken, integendeel! Bij Noordkaap zit het tijdsframe heel anders. Zij willen pas volgend jaar (2020) gaan touren, wat maakt dat zij over veel meer tijd beschikken om zich voor te bereiden. Momenteel nemen ze allerhande nummers door en toetsen ze af wat het leukste zou zijn om te brengen voor een publiek. Ze zijn ook heel hard bezig met de klank en de sound, waar uiteraard ook veel tijd in kruipt.
Bij hen heb je geen MD die alles uitschrijft. Zij reiken allemaal suggesties aan en komen zo als band tot een consensus over hoe de set er moet uitzien en klinken.

En zo heeft elke band zijn eigen manier om hun voorbereidingen te doen.

 

En jij? 

Heb jij nog veel werk te doen met je band voor deze zomer?
Neem een voorsprong en kom je voorbereidingen doen in een professionele repetitieruimte!

De komende maanden zitten al goed volgeboekt, maar hier en daar hebben we wel nog wat sessies vrij!

Boek ze vandaag nog!

 

Bandinfo & bookingen:

Bookingen Ketnetband: Liesje

Bookingen Niels Destadsbader: Philippe Draps

Bookingen Noordkaap: Gentlemanagement