4 boeken die je als organisator of muzikant zeker gelezen moet hebben!

Leesvoer nodig voor op vakantie?

Wij maakten een lijstje van enkele boeken die je als muzikant of organisator zeker gelezen moet hebben!

 

Eventplanner van Kevin Van Der Straeten

EVENTPLANNER is hét naslagwerk voor iedereen die zijn evenement tot een succes wil maken. Dit boek helpt je bij het organiseren van evenementen, van festivals tot trouwfeesten: van de voorbereiding tot en met de evaluatie achteraf. Het zit boordevol praktische tips en handige checklists voor zowel zakelijke als privé-events.

Koop hem via deze link.

Hoe muziek werkt van David Byrne

Hoe muziek werkt is David Byrnes ode aan muziek. Een verslag van een leven in de muziekwereld en een uitleg van hoe en waarom muziek werkt, verteld door een talentvol muzikant. Het is een deels autobiografisch, alomvattend werk dat een schat aan feiten over muziek, muziekvormen en -beleving biedt. Byrne is muzikant, maar ontpopt zich in dit standaardwerk tot historicus, antropoloog en sociaal wetenschapper. Hij gebruikt zijn eigen ervaringen en spreekt met vele kenners en deskundigen.

Koop hem via deze link.

De muzikantengids van Jan van der Plas

Hèt handboek voor de popmuzikant.

Van de slimste promotietrucs tot de kleine lettertjes in het publishingcontract; alle fijne kneepjes van het vak worden helder en overzichtelijk uitgelegd.

Koop hem via deze link.

Hier tekenen van Luc Gulinck

De juridische en zakelijke kant van de muziekindustrie schrikt velen af. Contracten, auteursrecht, licenties, kleine lettertjes …

Meer dan ooit is de sector complex en ondoorgrondelijk.

Hier tekenen! brengt daar verandering in, door het binnenwerk van de iconische music biz te ontleden en te verhelderen.

Koop hem via deze link.