6 Tips voor het kiezen van de juiste podiumbouwer voor jouw evenement

Bij het plannen van een evenement is het huren van een podium een belangrijke beslissing. Het juiste podium kan de algehele ervaring van het evenement verbeteren en zorgen voor een vlotte en professionele uitvoering. In deze blogpost delen we handige tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste podiumbouwer voor jouw evenement.

  1. Bepaal je behoeften:

Voordat je op zoek gaat naar een podiumbouwer, is het essentieel om duidelijk te definiëren wat je precies nodig hebt. Overweeg factoren zoals de grootte en vorm van het podium, de gewenste functionaliteiten (zoals het takelen van verlichting en geluid), de benodigde opbouwtijd en afbraakmogelijkheden. Het hebben van een duidelijk beeld van je behoeften zal je helpen om gerichter te zoeken en de juiste keuze te maken. Weet je niet goed waar te beginnen? Laat ons je dan bijstaan vanaf het begin. We denken graag mee met je na over de uitwerking van je event.

 

  1. Ervaring en betrouwbaarheid:

Kies voor een podiumbouwer met aantoonbare ervaring in de branche.
Een ervaren en betrouwbare podiumbouwer kan waardevol advies bieden en je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Bekijk het portfolio van het bedrijf en eerdere evenementen waar ze bij betrokken waren. Lees recensies en vraag naar referenties om de betrouwbaarheid van het bedrijf te beoordelen. Bij ST events hebben we 20 jaar ervaring als podiumbouwer, vraag ons dus gerust om je bij te staan in de organisatie van je evenement.

 

  1. Kwaliteit van het podium:

Het is belangrijk om te kiezen voor een podiumbouwer die hoogwaardige podiumconstructies en materialen aanbiedt. Controleer of de podia voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en voorschriften. Een professionele podiumbouwer kan op eenvoudige vraag steeds de nodige veiligheidsdocumenten bezorgen die nodig zijn voor de veiligheidsdiensten.
Als je ons al een tijdje volgt dan weet je dat we veel ervaring hebben achter de schermen, maar ook OP het podium. Daarom dragen we kwaliteit en veiligheid van het podium hoog in het vaandel. Zowel de organisator als de artiest is bij ons zeker van een degelijk en veilig podium.

 

  1. Flexibiliteit:

Evenementen kunnen verschillende behoeften hebben als het gaat om podia. Zoek naar een podiumbouwer die flexibel is en in staat is om aan jouw specifieke eisen te voldoen. Een goede communicatie met het verhuurbedrijf is essentieel om ervoor te zorgen dat het podium perfect aansluit bij jouw evenement. Dit zijn dingen die reeds boven komen als je puntje één (je behoeften als organisator) goed hebt uitgewerkt en gecommuniceerd.

 

  1. Kosten en budget:

Stel een realistisch budget op voor het huren van een podium. Vergelijk prijzen, rekening houdend met de kwaliteit van het podium, de aanvullende diensten en de klantenservice.
Let op eventuele verborgen kosten en zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van wat is inbegrepen in de prijs. Bij ST events krijg je steeds een totaalprijs inclusief levering, plaatsing, afbraak en transport. Bij ons zal je geen verborgen kosten vinden en eventuele supplementen worden telkens op voorhand besproken.

 

  1. Klantenservice en ondersteuning:

Goede klantenservice is essentieel bij het kiezen van een podiumbouwer. Let op hoe snel en professioneel ze reageren op je vragen en verzoeken. Ze moeten bereid zijn om met je samen te werken, suggesties te doen en eventuele problemen op te lossen. Kies voor een bedrijf dat betrokken is bij jouw evenement en die bereid is om de extra mijl te gaan om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
Bij ST events zijn we met een klein team dat perfect op elkaar is ingespeeld. Heel ons team kent alle dossier en klanten, waardoor we snel kunnen antwoorden op al jullie vragen!

 

Conclusie:

Het kiezen van de juiste podiumbouwer is een belangrijke stap bij het plannen van een succesvol evenement. Door je behoeften te bepalen, te zoeken naar ervaring en betrouwbaarheid, de kwaliteit van het podium te waarborgen, flexibiliteit en aanpasbaarheid te zoeken, rekening te houden met het budget en aandacht te besteden aan klantenservice en ondersteuning, kun je een weloverwogen keuze maken. Met de juiste podiumbouwer kun je er zeker van zijn dat het podium perfect past bij jouw evenement en bijdraagt aan een onvergetelijke ervaring voor zowel artiesten als publiek.

Wil je graag eens samen nadenken over het podium op jouw volgende event?
Contacteer ons dan via het contactformulier of stuur een mail naar info@st-events.be

Contacteer ons